Nahajate se tukaj

Podjetje BANDELLI d.o.o.

Zgodovina in razvoj podjetja BANDELLI d.o.o.

Podjetje BANDELLI d.o.o. je bilo ustanovljeno leta  2000. Prvi pomembni trgovski posli so se začele v letu 2001 s prodajo specialnih proizvodov  za komunalna podjetja : kontejnerji za nevarne snovi, abroll kontejnerji, naprave za točenje goriva. Razvoj same komerciale je takoj zahteval širitev programov in je podjetje  začelo uvažati, zastopati in prodajati na splošno komplet opremo in materiale za komunalna in gradbena podjetja. V nekaj letih je bilo podjetje Bandelli d.o.o. vodilno v tem segmentu. Ekskluzivno prodajo ima pri prodaji teleskopskih viličarjev, cestnih in industrijskih pometalnih strojev, kontejnerjev za mobilne pisarne in skladišča.  Velik korak in pomembno tržno vlogo ima na področju kemikalij za betone (dodatkov, opažnih olj, impregnacijskih sredstev) in nego samih betonov. V tem sektorju ima strokovno službo, ki projektira, analizira in izvaja tudi sanacije na področju betonskih konstrukcij.

 

Leta 2005 je podjetje Bandelli d.o.o. (s prevzemom podjetja KBA d.o.o. iz Sežane) pričelo s trženjem in distribucijo multinacionalke NILS (vodilna industrija  v segmentu profesionalnih industrijskih maziv in olj)  in francoskim podjetjem Chryso (multinacionalka , industrija, na področju dodatkov za betone).

 

Prostori v Sežani so postajali premajhni in neprimerni, tako, da se je podjetje odločilo za izgradnjo lastnih poslovnih prostorov v novi obrtni coni v Vipavi. Prva hala je bila zaključena leta 2005 in je imela 550m2 pokritega, od tega 110 m2 pisarn in 2000m2 zunanjega skladišča.

 

 

 

Po dobrem letu delovanja se je menedžment odločil za širitev skladiščnih kapacitet in otvoritev male trgovine za gradbene materiale. Kapaciteta se je povečala na 1000m2 po krite površine in 4000m2 zunanjega skladišča. Glavna dejavnost je bila še vedno prodaja gradbenega materiala in opreme, ter komunalnih pripomočkov in strojev.

 

 

Leta 2009 je bila želja in potreba po večjih kapacitet trgovine. Četudi se je kazala gospodarska kriza se je podjetje Bandelli d.o.o. odločilo, da zgradi novo trgovino, skladišče in poveča zunanje kapacitete skladiščenja. Tako je ustanovilo novo podjetje BANDELLI GM d.o.o., ki je še danes aktivni upravljalec trgovine na drobno z gradbenim materialom in zazidalo novo trgovino. Trgovina ima sedaj površine 850 m2, 1.250m2 pokritega skladišča in 5000m2 zunanjih skladiščnih kapacitet. Trgovina DOM IN TEHNIKA.

 

Leta 2011 se je podjetje BANDELLI d.o.o. odločilo za izgradnjo lastne betonarne in proizvodnjo betonskih izdelkov. Ambiciozen projekt v najhujših depresijskih kriznih časih . Betonarna je začela poslovati julija 2012. V tem trenutku proizvaja transportne betone ( ima lastna vozila in črpalko), ter betonsko galanterijo. Nastala je enota BANDELLI GeoBeton.  Poleg betonarne je podjetje BANDELLI d.o.o. zazidalo še dodatno proizvodno halo 600m2. V tej hali je oddelek inovatorjev, kjer se izdeluje skupaj s podjetjem SUSTINNO d.o.o. posebne betonske izdelke z uporabo najsodobnejše tehnologije : tekstil betona in izdelke prosojnih betonov.

V letu 2019 podjetje Bandelli d.o.o. postane uradni uvoznik in distributer za mazvia in olja blagovne znamke PAKELO. S tovrstno poslovno pridobitvijo smo tako povečali ponudbo proizvodov na področju maziv, olj, proizvodov v spreju ter hladilnih tekočin. Gre za multinacionalno podjetje, ki ponuja preko 1300 različnih proizvodov. Svojim strankam tako želimo nudit paleto specialnih, profesionalnih proizvodov za odlično delovanje strojev v gradbeništvu, kmetijstvu, transportu, industriji, avtomobilizmu, motorjih ter navtiki.

Nastala je skupina/group BANDELLI d.o.o.

 

Poslanstvo

Podjetje BANDELLI d.o.o. je vedno sledilo trendom tehnologije in skušalo ponuditi novosti in tehnološke rešitve svojim strankam. Vse od začetka šteje stranko kot glavni poslovni izziv. Nudi svetovanje, tehnološke rešitve in prodajo.